Frequently Asked Questions

Faq

Is een klinische studie gevaarlijk ?

Elke klinische studie draagt ​​risico's. U wordt echter geïnformeerd over mogelijke bijwerkingen en risico's voordat u deelneemt aan een van onze klinische onderzoeken. Inderdaad, voor het screeningsbezoek zult u de informatienota en het formulier voor geïnformeerde toestemming moeten lezen. Dit formulier is geschreven om u te helpen bij het nemen van uw beslissing; het bevat alle relevante informatie over de klinische studie. Nadat u het formulier hebt gelezen, kunt u vrijelijk al uw vragen stellen aan de leden van het medische team.

Kan ik op elk moment uit een klinische studie stappen?

U kunt de klinische studie op elk moment en om welke reden dan ook verlaten zonder uzelf te rechtvaardigen. Dit wordt "intrekking van toestemming" genoemd.

Wat gebeurt er als ik bijwerkingen ervaar?

Als u bijwerkingen die al dan niet verband houden met het testgeneesmiddel moest ervaren, zult u onmiddellijk worden gecontroleerd door de arts die verantwoordelijk is voor de studie. Als uw gezondheidstoestand dit vereist, schrijft het aanvullende tests en procedures voor die nodig zijn om een ​​diagnose vast te stellen, uw symptomen te behandelen en uw fysieke integriteit te herstellen.

Ik werd geselecteerd om deel te nemen aan een klinische studie, wat moet ik meenemen?

Wanneer u bent geselecteerd om deel te nemen aan een klinische proef waarbij ziekenhuisopname vereist is, moet u het volgende meenemen:

  • een toiletset (tandenborstel, tandpasta, douchegel, ...)
  • badhanddoeken
  • reserve kleding
  • wat u bezig houdt (lezen, tablet, computer, telefoon, spellen, ...)

Drankjes, maaltijden en snacks worden geserveerd binnen de eenheid, dus breng alsjeblieft geen eten of drinken mee tijdens uw ziekenhuisopname. Neem alsjeblieft geen geneesmiddelen mee wanneer u in het ziekenhuis wordt opgenomen: we voorzien je van alle noodzakelijke en toegestane medicatie.

Wat kan en moet ik doen tijdens ziekenhuisopnamen?

Tijdens de ziekenhuisopnames worden de dagen onderbroken door verschillende onderzoeken die worden uitgevoerd volgens een bepaald schema dat ons team rigoureus respecteert. Om deze reden kan u worden gevraagd om op bepaalde tijden van de dag in de kamer te blijven, meestal 's ochtends. Bij sommige examens moet je een paar minuten gaan liggen of zitten voordat zij worden uitgevoerd. Verpleegkundigen zullen de loop van de dagen van ziekenhuisopname uitleggen, om te zorgen dat alles op zijn best verloopt. Tijdens periodes waarin examens verder uit elkaar liggen, bent u vrij om binnen de eenheid te bewegen en uzelf bezig te houden zoals u wilt.

Word ik betaald als ik delneem aan een klinische studie ?

Wanneer u deelneemt aan een klinische studie, ontvangt u een financiële vergoeding. Deze vergoeding wordt vastgesteld op basis van de tijd die aan de studie is besteed, maar ook op basis van de beperkingen waaraan u tijdens deze studie zult worden onderworpen. In geen geval is financiële compensatie gekoppeld aan risico's. De hoogte van deze financiële compensatie is specifiek voor elk onderzoek en wordt goedgekeurd door de ethische commissie. Dit bedrag wordt geëvalueerd op basis van het aantal dagen ziekenhuisopname in de eenheid, het aantal ambulante bezoeken en de verschillende uitgevoerde onderzoeken. U profiteert ook van een volledig medisch onderzoek waarvan de resultaten aan u kunnen worden medegedeeld als u dat wenst. Deze vergoeding kan variëren van honderd euro tot enkele duizenden euro's.